5-те Най-Прокълнати Филма, Създадени Някога


полтъргайст филм

Ние всички обичаме филмите. Те ни дават възможност да избягаме от реалността и ни позволяват да посетим нови и вълнуващи места. Това, което не знаете обаче е, че някои от най-популярните филмови заглавия са били погълнати от лош късмет толкова много, че част от тях са били сметнати за напълно прокълнати.

Супермен

супермен

Всички обичаме Супермен, но сигурно не знаете, че тези филми са били заразени от десетилетия. Първият актьор, засегнат от това е Джордж Рийвс, който играл Супермен през 1950. Той бил прострелян в главата през 1959. Разбира се след това е известният инцидент с Кристофър Рийв, случил се през 1995, когато той пада от коня си и се парализира от кръста надолу. Ричард Прййор от Супермен 3 пък бил диагностициран с множество склерози и накрая Маргът Кидър, която играла Лоис Лейн е била диагностицирана с биполярно разстройство.

Поличбата

поличбата филм

По време на снимките всички самолети, в които са пътували сценаристът, изпълнителният директор и звездата на филма Грегъри Пек са били ударени от мълния. След това в хотела на  изпълнителният директор избухнала бомба. Същото се случило и на ресторанта, в който са се хранили режисьорът и актьорите. Тези събития на са били свързани.

На петък 13-ти през Август 1976 г. консултантът по специални ефекти Джон Ричардсън катастрофирал с колата си, като при инцидента е загинал неговият асистент. Синът на Грегъри Пек се самоубил, а самолет, който е щял да бъде използван за филма се разбил, убивайки всички пътници.

Екзорсистът

екзорсистът филм

Екзорсистът от 1973 година е все още смятан за един от най-страшните филми, създадени някога, но случилото се зад кулисите е дори по-страшно. 9 човека, които са работили по филма са загинали. Актрисата Елън Бърстин, която играе майката на Линда Блеър претърпяла травма на гръбначния стълб по време на снимките, но ако това не беше достатъчно, целият декор изгорял поради необясними обстоятелства. Това накарало режисьорът извикал истински свещеник да облекчи обстановката.

Магьосникът от Оз

маг от оз филм

По време на снимките се случили редица инциденти. Маргарет Хамилтън, която играла лошата вещица от запад била изгорена много сериозно по време на сцена, в която тя би трябвало да избухне в пламъци. След филма животът на актрисата Джуди Гарланд се разпада напълно. Тя се развела четири пъти, борила се с невроза и пристрастяване докато не починала от свръх доза. Франк Морган, който играл магьосника претърпява сериозна катастрофа с кола.

Полтъргайст 

полтъргайст филм

Ако филм за зъл дух, който напада един дом и краде младата дъщеря на семейството не е достатъчно зловещо за вас, тогава това, което се е случило с актьорите може да ви стресира. Четирима от актьорите ги сполетяло лоши нещастия. Едни са били убити а други са починали от сериозни проблеми с здравето. Всичко това се е случило само 6 години от излизането на филма, между 1982 и 1988.

Много хора смятат, че причината за проклятието са режисьорите, защото са използвали истински човешки останки за първият филм от трилогията, но актьорите са нямали никаква представа за това.

 


log in

Captcha!

reset password

Back to
log in